Русе- Белград- Загреб- Плитвички езера- Ниш-Пирот- Суковски манастир – Русе
Русе- Белград- Загреб- Плитвички езера- Ниш-Пирот- Суковски манастир – Русе
1
Маршрут: Русе- Белград- Загреб- Плитвички езера- Ниш-Пирот- Суковски манастир – Русе
Продължителност: 5 дни
Период: 19-23.06.2024
Цена: 595,00 лв.

1 ден

Отпътуване от Русе в 3,30 ч. по маршрут Русе- София- ГКПП Калотина- Белград. Почивка и кафе-пауза. Пристигане в Белград. Туристическа програма в Белград с местен екскурзовод: Панорамна обиколка на Белград: Площад Теразие, Националното събрание – Скупщина, улица Крал Милан, Площада на Републиката, Стария и Новия съд, крепостта Калемегдан, Катедралата Св.Сава, най – големия православен храм на Балканите, и др. Пешеходна разходка: ул. Кнез Михайлова, Площада на републиката, Крепостта Кале Мегдан. Свободно време.. Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска . Отпътуване за Загреб. Пристигане в ранният следобед и разходка в Загреб- Разглеждане на града/ пешеходна разходкастарата част – квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Настаняване в хотел***. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване от Загреб за Плитвишките езера, които се намират в централните части на Хърватия и са обявини за Национален парк- разглеждане на Плитвишките езера – най-красивия и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, и не е включена в пакетната цена на екскурзията. Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата . Разглеждането на парка включва и ходене пеша и изисква удобни обувки. Връщане в Загреб. Нощувка.

4 ден Закуска. Отпътуване за Крагуевац/ Сърбия . Когато Централна Сърбия се отделя от Османската империя през 1818 година, Крагуевац бива избран за столица на преродената нация. Оттогава градът е свързан с един човек, принц Милош Обренович. Държавният глава живеел в Крагуевац и по време на управлението си поръчва построяването на изящни сгради в централноевропейски стил. Пристигане в града следобед.Свободно време. Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.

5 ден

Закуска. Отпътуване за Пирот. Разходка в центъра на града и парка покрай река Нишава . Свободно време за фото пауза. При възможност и време отпътуване за Суковски манастир. Има една приказна река, която извира в днешните сръбски земи, а после се насочва към България. Извива се, дарявайки ни с божествена красота и се връща обратно на сръбска територия, където се влива в река Нишава. Това е Ерма. В Сърбия, на десния бряг на реката, в близост до село Суково , далеч от главния път и сред живописна природа, се намира Суковският манастир „Успение Богородично” – мечтан оазис за онези, които търсят душевен мир.

Отпътуване за Русе .

Пристигане в Русе късно вечерта.

 

• транспорт с автобус, лицезиран за международни пътувания; • 2 нощувки в Загреб, 2 закуски • 1 нощувка в Белград, закуска и вечеря • 1 нощувка в Крагуевац/ или подобен, закуска и вечеря • Туристическа обиколка в Белград, Пирот • Туристическа програма в Загреб • Белград и панорамна обиколка с местен екскурзовод • екскурзоводско обслужване по маршрута; • медицинска застраховка до 69 год. • Представител на фирмата организатор
• Такси за посещаваните обекти • Тур „Плитвички езера“ – 120,00 лв. за възрастен, с включени входни такси и водач на български език/ при минимум 25 туриста/ • Вечери в Загреб- ………….. • Доплащане по 2,5 евро/хотел/, градска такса • Доплащане за мед.застраховка на лица над 69 г.-12,00 лв. • Разходи от личен характер
валиден документ за самоличност/лична карта или международен паспорт/, няма визови санитарни или медицински изисквания за посещение на страната. Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи оригинал и фотокопие на пълномощното, както и фотокопие на акта за раждане. Плащане: Депозит 200,00 лв., доплащане 20 дни преди тръгване.
Изпратете запитване
Имате въпроси?

Свържете се с нас

ИЗпратете запитване

Име *
Имейл *
Телефон *
Запитване
Политика за поверителност *