СИБИУ
795y400
Маршрут: Русе- Букурещ- Синая /Замъкът Пелеш/ – Брашов- Сибиу- Сигишоара- Русе
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Период: Очаквайте скоро!
Цена: 198.00 лв.

1 ден
Отпътуване в 6.00 ч. по маршрут Русе – Букурещ – Синая . Панорамна автобусна обиколка на града – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Университета, площада на Революцията, площада на Победата. Заминаване за Синая. Разходка в града. Разглеждане на замъка Пелеш и Манастира Синая. Настаняване. Нощувка.

=
2 ден
Закуска. Заминаване за Брашов. Туристическа програма в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания – общинския площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство. Отпътуване за Сегишоара .Туристическа обиколка на града. Посещение на къщата на Влад Дракула Цепеш . Той е роден в този град на 7 декември 1431 г. С годините му се гради легендарна слава на коварен и свиреп владетел. Дали е пил кръв? Според историците истината е доста по-жестока от мистиката на вампирската му същност. Влад Цепеш обичал да нанизва на кол живи хората, които по някакъв начин застрашавали неговия трон. Този и други факти всъщност показват дори, че действителността понякога е по-сурова и от художествената измислица. Неговата къща е една от най-големите забележителности в Сигишора. Цитаделата е друга постройка, с която градът се гордее. През 1999 г. тя е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Построена е през далечната 1360 г. До нея се достига, минавайки през часовниковата кула, където е една от деветте оцелели от общо 14. С островърхия си покрив тя се разпознава много лесно и се вижда от далеч. Различните кули вСигишоара са изградени в продължение на два века- между 14 и 16 в. Те са кръстени на занаятчийски гилдии, като ковачи и обущари. Отпътуване за Сибиу. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

=
3 ден
Закуска. Разглеждане на Сибиу – или немския Херманщадт- град с немска култура и традиция в сърцето на Трансилвания. Пешеходна обиколка на града: Пиаца Маре; двореца на Брукентал – една от най-забележителните барокови сгради в града; синята къща, която е помещавала правната академия, академията за естествени науки, а по време на Втората световна война е била главната квартира на Гестапо; военния клуб; къщата на Хехт; вила Хуч. Пешеходната разходка продължава по Пиаца Мика – градската кула; мостът на лъжците – първият железен мост, построен в Румъния през 1859 г. и свързва горния с долния град; къщата на изкуствата; историческия музей на фармацевтите; Пиаца Хует – кулата; кулата на грънчарите, кулата на дърводелците, Дебелата кула, кръглата Барутна кула, кулата на Кожарите.
Отпътуване за България в 13 ч. Прибиране късно вечерта.

медицинска застраховка транспорт с лицензиран автобус гранични и магистрални такси професионално екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут туристическа програма в Синая,Брашов, Сегишоара, Букурещ екскурзия да Сегишоара 1 нощувка със закуска в Синая- в центъра на курорта 1 нощувка със закуска в Сибиу Представител на туристическата фирма
Входни такси за музеите доплащане единична стая – 80 лв застраховка – медицинска застраховка с покритие 4000 евро за лица от 69 г. до 80 г.- 8 лв. Лица над 80 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие Цени на музеи:/примерни/ манастира Аржеш – 2 леи, Сибиу – палат Брукентал – 12 леи, Сибиу – Музей история на фармацевтиката – 10 леи, Сибиу – кулата на кметството – 2 леи Сибиу – Евангелистка църква – 5 леи, Вход за Замъка Пелеш – Синая – 25 LEI фолклорна вечер в Синая -16 евро/ по желание/ разходи от личен характер
валидна лична карта лица под 18 годишна възраст, пътуващи с групата е необходимо да представят нотариално заверено съгласие от двамата родители за пътуването /оригинал и копие/.
Изпратете запитване
Имате въпроси?

Свържете се с нас

ИЗпратете запитване

Име *
Имейл *
Телефон *
Запитване
Политика за поверителност *