Международен маскараден фестивал „Кукерландия“

Маршрут

Русе- Ямбол- Кабиленски манастир- Русе

Продължителност

1 ден

Период

24.02.2018

Цена

36.00 лв.

ПРОГРАМА

=

Международният маскараден фестивал „Кукерландия“ е сред най-зрелищните и пищни събития в националния културен календар и привлича десетки хиляди участници и гости на града. Провежда се ежегодно в края на февруари или в първите дни на март в централния парк на град Ямбол. Кукерските игри са емблематични за Ямболския край и неизменно се свързват с празника Сирни заговезни, с обичаите по прогонване на злите сили, посрещането на пролетта и събуждането на земята.

Отпътуване от Русе в 6,30 ч. от ж.п.гарата/паркинга срещу ОМV. Пристигане в Ямбол около 10:00 часа. Пешеходна разходка в централната част на Ямбол. Свободно време за участие в Парада на маскираните., Разходка в Кукерград – със забавления, снимки, уличен театър, графити, творчески работилници, ще преминете през Алеята на гигантските маски, ще си закупите сувенири за спомен от Базара на сувенири и ще имате възможност да опитате от продуктите предложени на Базара на винопроизводители от региона, производители на млечни и месни продукти. Разглеждане на Ямболският безистен (покрит пазар) се намира в центъра на града . Той е единствената в България запазена сграда от този тип от периода на османското владичество.
Свободно време за разходка и обяд. Следобед посещение на Кабиленски манастир “Рождество Богородично”. Според древните легенди манастирът съществувал от времето на Св. император Константин. Неговата майка Света Елена знаела за лечебните свойства на водата в Кабиленски манастир и често изпращала хора да й носят от нея.
Отпътуване за Русе около 17,30 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • транспорт с лицензиран автобус
  • екскурзия до Кабиленски манастир
  • представител на фирмата

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

  • Разходи от личен характер
  • Медицинска застраховка до 65 години-1,00 лв.

ЗАБЕЛЕЖКА

Цената е валидна за група от 40 човека

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ИЗБРАХТЕ ДА ПЪТУВАТЕ С НАС!